• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malezija gradi aerodrom u Visokom?

Predsjednik Vlade FBiH sa malezijskom delegacijom vodio razgovore o izradi studije izvodljivosti o izgradnji aerodroma Visoko.

 Malezija gradi aerodrom u Visokom? Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Nedžad Branković danas je u Sarajevu sa delegacijom Odjeljenja za ekonomsko planiranje pri Kabinetu premijera Malezije vodio završne razgovore o izradi studije izvodljivosti o izgradnji aerodroma Visoko, koju bi radila i finansirala malezijska strana.

Branković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i angažmanu Malezije i ocijenio da je izrada ove studije pravi put za odgovore na otvorena pitanja u vezi sa izgradnjom međunarodnog aerodroma u Visokom, saopšteno je iz federalne Vlade.

Malezijskoj delegaciji, koju je predvodio šef Odjeljenja za prekookeanske projekte Tan Sri Dato, Branković je ponudio saradnju u okviru drugih projekata koje FBiH namjerava da realizuje u oblasti transporta.

O ovim projektima malezijsku delegaciju će podrobnije informisati federalni ministar saobraćaja i komunikacija Nail Šećkanović koji je prisustvovao jutrošnjem sastanku.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Malezije u BiH Zulkifli Adnan, te zamjenik direktora Direkcije za civilnu avijaciju BiH Đelal Hasečić i direktor Direkcije za civilnu avijaciju FBiH Amadeo Mandić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE