• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion Rusa izgubilo posao u decembru

Ruski privredni rast, koji je prošle godine iznosio šest odsto, ove godine bi prema zvaničnim procjenama mogao da uspori na nula do dva odsto.

 Milion Rusa izgubilo posao u decembru Izvor: MONDO

Ukupan broj nezaposlenih u Rusiji povećan je na približno šest miliona u decembru, sa pet miliona u novembru, kao posledica pogoršanja ekonomskih kretanja, izjavio je direktor Federalne službe za zapošljavanja Jurij Gertsi.

Takav podatak je dobijen "primjenom metodologije Međunarodne organizacije rada, koja uključuje i nezaposlene koji nisu zvanično registrovani", objasnio je on u intervjuu moskovskoj radio stanici Eho.

Očekuje se da će državna statistička agencija Ros stat početkom naredne sedmice saopštiti zvanične podatke o nezaposlenosti, prenijele su agencije.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je ranije ove nedjelje da vlada planira da ove godine izdvoji 43 milijarde rubalja (oko milijardu evra) u vidu subvencija za podršku regionalnim programima za zapošljavanje.

Medvedev je istakao da je novac namijenjen za organizovanje javnih radova, privremeno zapošljavanje i ciljnu podršku građanima - na primer, za troškove njihovog preseljenja u druge regione radi zapošljavanja, kao i za otvaranje novih radnih mjesta.

Vlada je preporučila preduzećima da ne otpuštaju radnike, već da ih, usred svjetske ekonomske krize, šalju na plaćene ili neplaćene odmore ili im uvedu skraćeno radno vrijeme, uz smanjenu platu.

Ruski privredni rast, koji je prošle godine iznosio šest odsto, ove godine bi prema zvaničnim procjenama mogao da uspori na nula do dva odsto, usled globalne finansijske i ekonomske krize.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE