• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razvojna banka FBiH raspolaže sa 50 miliona KM

Direktor Razvojne banke FBiH izjavio je da ova banka ima na raspolaganju oko 50 miliona KM slobodnog novca.

 Razvojna banka FBiH raspolaže sa 50 miliona KM Izvor: MONDO


Direktor Razvojne banke Federacije BiH (FBiH) Ramiz DŽaferović izjavio je da ova banka ima na raspolaganju oko 50 miliona KM slobodnog novca koji bi mogla da plasira u kvalitetne projekte.

On je podsjetio da je od osnivanja Banke prošle godine pozitivno odgovoreno na 700 kreditnih zahtjeva od 1.200 pristiglih.

DŽaferović je izrazio očekivanje da će putem povrata kredita i kamata banka ove godine dobiti 80 miliona KM i naveo da je aktiva banke sa 163 miliona KM prošle godine povećana na 227 miliona KM.

On je za "Nezavisne novine" rekao da medijima ne može ustupati informacije o kreditnim korisnicima.

Direktor Razvojne banke FBiH istakao je da Banka posluje po istim principima kao komercijalne banke i da se razlikuju u kamatnim stopama, a da kredite dobijaju oni koji zadovolje uslove iz procedura koje je utvrdila federalna Vlada.

On je naveo da je najveći kredit koji Razvojna banka može dati 25 odsto kapitala banke u jednom kreditu ili u kreditima za povezane firme. Povrat kredita je 96,7 odsto.

DŽaferović je pojasnio da korisnike kredita Banka bira prema proceduri propisanoj zakonima i uredbama Vlade FBiH i da bankarske službe provode istragu nad tražiocima kredita, ali i nad industrijskom granom u kojoj djeluje tražilac kredita. Mora postojati projekat, biznis plan, kao i stanje u toj privrednoj grani.

On je naveo da Razvojna banka analizira poslovanje tražioca kredita, kreditnu istoriju i odgovornost kod vraćanja drugih kredita i finansijske izvještaje o poslovanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE