• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema krize za "Amazon"

Američka internet prodavnica "Amazon.com" ostvarila je u posljednjem kvartalu prošle godine dobit od 225 miliona dolara.

 Nema krize za "Amazon" Izvor: MONDO

Objavljivanje iznenađujuće pozitivnih rezultata poslovanja u vrijeme globalnog ekonomskog pada, dovelo je do rasta akcija firme za više od 10 odsto.

Kompanija je objavila da je period pred Božić bio najbolje razdoblje u njenoj istoriji, a i na budućnost gleda sa optimizmom.

Rezultati "Amazona" su u suprotnosti sa poslovanjem većine konkurentskih firmi, kao što je, na primer, sajt "I bej" (eBay) za internet aukcije, čije su akcije tokom januara izgubile 12 odsto.

Iza uspjeha firme stoji idealna kombinacija niskih cijena, popusta na prevoz i dobar izbor ponuđene robe, smatraju analitičari.

Kompanija predviđa da će u ovom tromjesečju imati promet od 4,53 milijardi do 4,93 milijarde dolara.

Dobit po akciji u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju iznosio je 52 centa, dok su analitičari predvidjeli 39 centi. Promet je povećan za 18 odsto, na 6,7 milijardi dolara, što je takođe bolji rezultat od očekivanih 6,4 milijarde.

Za cijelu prošlu godinu "Amazon" je zaradio 645 miliona dolara, što je 1,49 dolara po akciji. Godine 2007. profit firme je bio 476 miliona dolara, što je akcionarima obezbjedilo dobit od 1,12 dolara po akciji, a promet je dostigao 14,8 milijardi dolara, prenio je Rojters.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE