• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministri složno protiv globalne krize

U više opština Srpske demonstracija Vladinih mjera za ublažavanje posljedica recesije.

 Ministri složno protiv globalne krize Izvor: MONDO

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske (RS) Radivoje Bratić izjavio je u Nevesinju da je zadatak Vlade Srpske da u vrijeme svjetske ekonomske krize maksimalno pomogne i afirmiše proizvodnju, te da podstakne štednju na svim nivoima.

Na prvoj javnoj raspravi posvećenoj mjerama Vlade RS za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na Srpsku, Bratić je rekao da će, prema procjenama, najveći negativni uticaj svjetske ekonomske krize osjetiti one privredne grane koje najviše učestvuju u izvozu, a to su sektor metalne industrije, drvopreradživačka industrija i sektor tekstila, kože i obuće.

On je dodao da mjere za ublažavanje krize moraju biti konkretne, provodive i sa jasnim ciljem, te obećao da će Vlada Srpske uraditi sve što je u njenoj nadležnosti, a posebno za one kolektive koji su izvozno orjentisani.

Načelnik opštine Nevesinje Branislav Miković tokom rasprave je posebno istakao problem nevesinjskih privrednih kolektiva iz domena metalske i drvoprerađivačke industrije.

Ministri u Vladi Republike Srpske (RS) predstaviće u više opština mjere za ublažavanje posljedica svjetske ekonomske krize koje Vlada RS planira da provede, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Javna rasprava zakazana je za ponedjeljak u Palama u okviru koje će biti predstavljene mjere Vlade Republike Srpske (RS) za ublažavanje posljedica svjetske ekonomske krize na Srpsku, potvrdio je Srni predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

On je naglasio da su na javnu raspravu pozvani predstavnici vlasti, privrednici i ostali građani.

Vlada RS usvojila je početkom ove godine mjere za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize, a prva od oko stotinu koncipiranih mjera je štednja.

Osnovna orjentacija je, kako je saopšteno, da se interveniše u sektoru finansijskog i ekonomskog sektora kako bi se smanjili negativni efekti krize.

"Osnovi cilj je da se održi stabilnost u RS, a ne povećava javna potrošnja", rekao je premijer Dodik, navodeći da su, između ostalog, prioriteti i povećanje zaposlenosti kroz javne investicije, usmjeravanje na supstituciju izvoza i formiranje garancijskiih i fondova za intervencije za izvozna preduzeća i druge oblasti.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE