• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraćeno gotovo 950 miliona dolara

Pikard je rekao da je do sada prevarenim bankama i ostalim finansijskim institucijama vraćeno 111,4 miliona dolara u gotovini

 Vraćeno gotovo  950 miliona dolara  Izvor: MONDO

Oko 946 miliona dolara vraćeno je do sada od firme optuženog prevaranta sa Vol Strita Bernara Medofa, saopštili su zvaničnici nadležne finanijske agencije, ali su izrazili nezadovoljstvo zbog sporosti istrage i vraćanja sredstava nasamarenih investitora.

Za pristup računarima u Medofovoj firmi i pregled 7.000 neoznačenih kutija sa dokumentima u jednom skladištu potrebno je vrijeme, izjavio je istražitelj Irving Pikard tokom saslušanja pred sudom za bankrot u Njujorku.

"Obradili smo protokole, ali postoje dijelovi zgrade u koje ne možemo da uđemo bez dozvole i pratnje FBI-ja. Zbog toga imamo problem u pristupu računarima", rekao je Pikard.

On je poslije saslušanja izjavio novinarima da FBI, tužilaštvo i bezbjednosni regulatori "veoma dobro sarađuju" u okviru istrage o pronevjeri u globalnom fondu vrijednom 50 milijardi dolara.

Pikard je rekao da je do sada prevarenim bankama i ostalim finansijskim institucijama vraćeno 111,4 miliona dolara u gotovini, kao i 300 miliona dolara u hartijama u vrijednosti.

On je dodao da je na račune kompanija "Džej-Pi Morgan Čejs" i "Banka Njujorka Melon korporacije", vraćeno 535 miliona dolara. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE