• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve veći pad prodaje automobila

Automobilska inudstrija u Evropi bilježi sve veći pad prodaje, a zbog krize ugroženo je oko 400 000 radnih mjesta.

 Sve veći pad prodaje automobila Izvor: MONDO

Automobilska inudstrija u Evropi u kojoj radi 12 miliona ljudi nalazi se u veoma dramatičnoj situaciji i bilježi sve veći pad prodaje u zavisnosti od marke automobila, a zbog krize ugroženo je oko 400 000 radnih mjesta.

Prodaja automobila upola je manja nego prošle godine, a u dogledno vrijeme ne može se očekivati nikakav zaokret, piše njemačka štampa.

Najveći kooperant automobilske industrije "Boš" skraćuje radno vrijeme u njemačkim fabrikama, a početkom marta i "Mercedes Benc" povećaće broj zaposlenih koji rade skraćeno, dok je "Ford" skratio radno vrijeme u pogonima u Sarskoj oblasti.

Evropksi komesar za industriju Ginter Ferhojgen rekao je da je veoma velika vjerovatnoća da će biti zatvoren niz pogona.

"Nema nikakvih garancija da ćemo na kraju godine imati sve fabrike koje imamo danas, a nema ni garancija da će do kraja godine opstati svi evropski proizvođči automobila", rekao je Ferhojgen u Evropskom parlamentu.

On je pozitivno ocijenio premije za stare automobile koje daju Njemačka i neke druge zemlje da bi podstakle kupovinu novih vozila, jer podstiču prodaju.

Ferhojgen je upozorio na opasnost od trke u subvencionisanju koja bi mogla imati pogubne posljedice, s obzirom da je zadatak automobilske industrije da sama izađe na kraj sa krizom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE