• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pogon "Mljekare" u Laktašima

U industrijskoj zoni u Aleksandrovcu, kod Laktaša, počela je izgradnja pogona banjalučke "Mljekare" koji bi trebalo da bude otvoren do kraja godine.

 Novi pogon "Mljekare" u Laktašima Izvor: MONDO

"Kapacitet mljekare u prvoj fazi biće 50.000 litara, a u drugoj 100.000 litara prerađenog mlijeka dnevno", rekao je Srni direktor "Mljekare" Banjaluka Nebojša Ristić koji je danas sa načelnikom opštine Laktaši Milovanom Topolovićem posjetio gradilište.

Ristić je dodao da će ova mljekara sa "Mlijekoproduktom" iz Kozarske Dubice, koji je u sistemu "Mljekare", samo učvrstiti njihovu lidersku poziciju u mljekarskoj industriji RS i BiH.

Topolović je istakao da je mljekara od izuzetnog značaja za opštinu Laktaši na čijem području ima oko 160 velikih proizvođača mlijeka.

On je najavio da će u industrijskoj zoni u Aleksandrovcu ove godine početi izgradnja još pet proizvodnih pogona metaloprerađivačke i tapetarske industrije, kao i velike zemljoradničke zadruge koja će se baviti otkupom i skladištenjem poljoprivrednih proizvoda.

"Veličina industrijske zone u Aleksandrovcu je 35 hektara. Budući da ima puno zainteresovanih investitora odlučili smo da i u susjednim Krnetama napravimo industirijsku zonu od 27 hektara gdje ćemo zainteresovanim ponuditi iste povoljne uslove kao i za otvaranje njihovih pogona", rekao je Topolović.

On je istakao da će otvaranjem novih pogona u naredne dvije godine posao dobiti 1 500 radnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE