• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spriječen stečaj "Medicinske elektronike"

Vlada Republike Srpske naložila je republičkoj Poreskoj upravi da povuče zahtjev za pokretanje stečaja u banjalučkoj "Medicinskoj elektronici".

 Spriječen stečaj "Medicinske elektronike" Izvor: MONDO

Sudija Osnovnog suda u Banjaluci Dejan Petričić rekao je da je Poreska uprava RS juče sudu dostavila podnesak kojim povlači zahtjev za otvaranje stečajnog postupka, piše "Glas Srpske".

On je dodao da će u narednih tri do pet dana sud postupiti u skladu sa zaključcima sa sudskog ročišta.

"Radnici očekuju da Vlada PC, što je moguće prije, smijeni sadašnje rukovodstvo u `Medicinskoj elektronici`", rekao je predstavnik radnika u Odboru povjerilaca preduzeća Goran Bosančić.

On je dodao da radnici očekuju da će Vlada uskoro donijeti prijedlog mjera za reprogram dugova ili prijedlog konkretnih mjera za sanaciju preduzeća i izlazak iz privredne agonije.

Stečajni upravnik Aleksa Nježić iznio je informacije o predstečajnom postupku u "Medicinskoj elektronici" u kome je utvrđeno da ukupna dugovanja prema radnicima i drugim povjeriocima iznose više od 11,5 miliona KM.

"Vlada i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva PC još nisu razmatrali prijedlog mjera za rješavanje problema u `Medicinskoj elektronici`", rekla je portparol Ministarstva Aleksandra Vukašinović.

Ona je navela da će, nakon što je sud usvojio podnesak Poreske uprave, biti zauzet stav o rješavanju problema u "Medicinskoj elektronici".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE