• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1. avgusta skuplje cigarete i duvan

Autor SRNA

Cigarete, cigarilosi i duvan za motanje poskupiće od 1. avgusta, kada počinje primjena Izmjena i dopuna Zakona o akcizama

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigara, cigarilosa i duvana za motanje i pušenje dužni su da 1. avgusta, kada počinje primjena Izmjena i dopuna Zakona o akcizama, popišu zalihe duvanskih prerađevina i popisne liste dostave Upravi za indirektno oporezivanje BiH do 8. avgusta.

Ovim izmjenama zakona predviđeno je, između ostalog, da će akciza na duvan za pušenje ove godine iznositi 78 KM po kilogramu, saopšteno je iz UIO BiH.

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom duvanskih prerađevina dužni su da Upravi do 8. avgusta prijave nove maloprodajne cijene, te da u roku od 10 dana od dana dostavljanja popisnih lista na novu osnovicu obračunaju i uplate razliku akcize.

Sva lica koja se bave prometom cigara, cigarilosa i duvana za pušenje dužna su da na zatečene zalihe, utvrđene u popisnim listama, obračunaju akcizu prema novom zakonu, te u roku od 10 dana od dana dostavljanja popisnih lista uplate na Jedinstveni račun UIO razliku između novoobračunate i već ranije uplaćene akcize.

Duvanske prerađevine za koje je plaćena razlika akcize u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama mogu se prodavati do isteka zaliha po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu maloprodajnog objekta.

"Izmjene i dopune Zakona o akcizama kojima je definisan novi način oporezivanja duvana za motanje i pušenje, cigara i cigarilosa predstavljaju nastavak harmonizacije akcizne politike u BiH sa politikom akciza na duvanske prerađevine u EU", navodi se u saopštenju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE