• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvođenje ISO standarda u RS

Uvođenjem sistema kvaliteta ISO povećava se konkurentska sposobnost preduzeća na domaćem i inostranom tržištu.

 Uvođenje ISO standarda u RS Izvor: MONDO

Uvođenje sistema kvaliteta u preduzećima prema seriji standarda ISO doprinijeće unapređenju poslovanja i organizacije, kao i smanjenju troškova i povećanja kvaliteta proizvoda i usluga, izjavio je direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković.

Marković je naveo da je Ministarstvo industrije, energetike i razvoja RS nedavno raspisalo javni poziv za dodjelu posticajnih sredstava za uspostavljanje sistema kvaliteta u malim preduzećima, a da je maksimalan iznos sredstava po jednom preduzeću 10.000 KM.

On je za "Glas Srpske" istakao da se uvođenjem sistema kvaliteta povećava i konkurentska sposobnost preduzeća na domaćem i inostranom tržištu.

Marković kaže da za ovaj poziv uvođenja sistema kvaliteta, koji je otvoren do 6. avgusta, vlada veliko interesovanje preduzeća, a prve prijave se očekuju početkom avgusta.

Na javni poziv se mogu prijaviti preduzeća koja zapošljavaju do 49 radnika i imaju sjedište na teritoriji RS, izmiruju poreske obaveze, a osnovna djelatnost im je proizvodnja ili proizvodno-uslužna djelatnost, izvoznici su, planiraju povećanje broja zaposlenih, te imaju projekat i kadrove za uvođenje sistema kvaliteta u preduzeću.

Kriterijumi po kojima će se rangirati podnosioci prijava su odnos prihoda od prodaje na inostranom tržištu i ukupnog prihoda preduzeća, broj zaposlenih, prosječna rentabilnost preduzeća, ostvareno povećanje ukupnih prihoda. U obzir se uzima i ostvareno povećanje broja zaposlenih, zaposlenost visokostručnih kadrova i pretežna djelatnost preduzeća.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE