• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH uloženo 204 miliona evra

Strane investicije u BiH u prvom polugođu 2009. godine iznosile su 204 miliona evra.

 U BiH uloženo 204 miliona evra Izvor: MONDO

Prema podacima Agencije za promociju stranih ulaganja u BiH (FIPA), ulaganja su manja nego što se očekivalo zbog ekonomske krize i "kompleksne" situacije u Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevni avaz.

Najviše su uložile austrijske kompanije - 36,6 miliona evra, na drugom mjestu je Slovenija sa 25,8 miliona, na trećem Hrvatska sa 13,7 miliona, a slijede Rusija sa 12,7 miliona evra, Njemačka sa 8,6 miliona evra i Kuvajt sa šest miliona evra.

Austrijske kompanije su između ostalog uložile u izgradnju mini hidroelektrane na rijeci Sutjesci i u preduzeće Bimal Brčko, a najveću investiciju realizovala je Rajfajzen banka, koja je izgradila poslovni objekat u Sarajevu, naveli su u Agenciji.

Prema podacima FIPA, procjenjuje se da je u 2008. godini u Bosnu i Hercegovinu ušlo 701 miliona evra direktnih stranih investicija, što iznosi oko 5,6 odsto bruto domaćeg proizvoda.

U periodu od maja 1994. do jula ove godine ukupna strana ulaganja u BiH iznose 5,55 milijardi eura, a najveći investitori su Austrija sa 1,48 milijardi i Srbija i Hrvatska sa 834 odnosno 640 miliona evra, prenio je Dnevni avaz.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE