• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ledo i Konzum isplatili dividende dioničarima

Hrvatske kompanije Ledo i Konzum isplatom dividendi dioničarima izbjegle plaćanje "poreza solidarnosti"

 Ledo i Konzum isplatili dividende dioničarima Izvor: MONDO

Kompanije "Ledo" i "Konzum", koje djeluju u sklopu koncerna Agrokor Ivice Todorića, svega dan prije stupanja na snagu spornog zakona o oporezivanju, isplatili su dividendu svojim dioničarima, od čega bi, samo dan kasnije u budžet Hrvatske bilo prihodovano oko četiri miliona kuna (oko 550.000 evra).

Tako je u "pet do dvanaest" Ivica Todorić izbjegao plaćanje poreza koji premijer Hrvatske Jadranka Kosor voli nazivati "porezom solidarnosti", dok ga narod jednostavno zove haračem, prenosi hrvatski portal "Indeks".

"Konzum" je 30. jula svojim dioničarima isplatio gotovo 80 miliona kuna ili 3,5 kuna po dionici, a "Ledo" je to učinio dan kasnije, 31. jula, i isplatio 20 miliona kuna ili 91 kunu po dionici.

Portal prenosi da bi Kosorova "zaradila" gotovo četiri miliona kuna da su dividende isplaćene u ponedjeljak, 3. avgusta.

Pojedinačni prihod od dividende do 3.000 kuna se ne oporezuje, dok se dividende od tri do šest hiljada kuna oporezuje sa dva odsto, a iznad 6.000 kuna sa četiri odsto.

"Indeks" prenosi da obavještenje o isplati dividendi u novcu nije objavljeno na Zagrebačkoj berzi, iako su prema zakonu, kompanije dužne da objave odluke svoje skupštine, na kojoj se donosi i odluka o isplati dividende.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE