• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNMIK: Za uvoz lekova potrebna dozvola kosovske agencije

Portparol UNMIK-a izjavila je da je "za uvoz lekova na Kosovo i Metohiju neophodna dozvola kosovske Agencije za promet lekovima".

 UNMIK: Za uvoz lekova potrebna dozvola kosovske agencije Izvor: MONDO

Methild Heneke je rekla da su predstavnici UNMIK-a sa time "upoznali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i zamolili ih da postupaju u skladu sa zakonskim propisima".

Ona nije mogla da komentariše situaciju u zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu nastalu nakon što je kosovska carina koja je pod ingerencijom UNMIK-a, pre osam dana zaplenila lekove i sanitetski materijal, koji nisu imali sertifikat kosovske Agencije za promet lekovima.

"Ne mogu da komentarišem… ali činjenica je da im je poznato da moraju posedovati dozvolu za uvoz", rekla je Heneke.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici dr Stojan Sekulić izjavio je da je situacija u zdravstvenim ustanovama južno od Ibra u kojima se leče uglavnom pacijenti srpske nacionalnosti, iz dana u dan sve teža.

Status kvo je i dalje na snazi, a zbog nestašice lekova i sanitetskog materijala zbrinjavamo samo hitne slučajeve, rekao je Sekulić, dodajući da je sreća što takvih slučajeva nema mnogo i da je "opasnost da se prestane sa radom iz dana u dan sve veća".

Pre osam dana u južnom delu Kosovske Mitrovice kosovska carina zaplenila je medicinsku pošiljku, vrednu tri i po miliona dinara.

Portparol UNMIK carine Adriatik Staviljeci izjavio je ranije da će lekovi koji su zaplenjeni pre nekoliko dana biti vraćeni kada oni od kojih su oduzeti budu imali kompletnu dokumentaciju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE