• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banka Srpske: Sanacija poslovanja ili prodaja

Autor SRNA

Privremeni upravnik Banke Srpske predložio je preduzimanje mjera za oporavak Banke sanacijom poslovanja ili prodajom, saopšteno je iz Banke Srpske.

Prijedlog podrazumijeva obavezu akcionara Banke Srpske da sačine plan aktivnosti za sprovođenje neophodnih mjera za otklanjanje nepravilnosti u poslovanju i poboljšanje njenog finansijskog stanja, sa jasnim rokovima i dinamikom sprovođenja, imajući u vidu rok određen rješenjem Vlade Republike Srpske koji ističe 7. februara.

Depoziti klijenata banke ostaju blokirani do sanacije ili prodaje koju preduzima vlasnik banke ili dok Agencije za bankarstvo Republike Srpske ne uvede postupak likvidacije u banku, navedeno je u saopštenju.

Prijedlog privremenog upravnika u skladu je sa zaključkom Vlade Republike Srpske u kojem se izražava opredjeljenje Vlade, u funkciji Skupštine akcionara Investiciono-razvojne banke, da se Banka Srpske oporavi sanacijom ili prodajom.

U Banci Srpske 16. novembra uvedena je privremena uprava zbog neizvršavanje naloga po rješenju Agencije za bankarstvo iz prethodne obimne kontrole, kao i zbog nedostatka kapitala, odnosno neadekvatne kapitalne osnove.

Za potrebe utvrđivanja faktičkog stanja u Banci Srpske, nakon uvođenja privremene uprave, Vlada je u decembru prošle godine imenovala radni tim.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE