• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ligaši usporili saobraćaj na autoputu Novi Sad-Beograd

"Ovo je samo prvo upozorenje, a svaka naredna akcija biće drastičnija i mogla bi da ode do potpune blokada saobraćaja"

 Ligaši usporili saobraćaj na autoputu Novi Sad-Beograd Izvor: MONDO

Aktivisti LSV napravili polusatni zastoj na autoputu

Funkcioneri, aktivisti i simpatizeri Lige socijaldemokrata Vojvodine napravili su u sredu zastoj na naplatnoj rampi autoputa Novi Sad-Beograd kod Stare Pazove, u znak protesta zbog Ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

Vozači stotinak privatnih automobila iz kojih su se vijorile stranačke zastave napravili su polusatni zastoj tako što su putarinu od 240 dinara plaćali u kovanicama od jednog dinara.

"Na ovaj način želimo da pokažemo da Vojvođani teško prevaljuju svaki dinar preko svojih ruku i da ne dopuštamo da nas i dalje pljačkaju. Ovo je nenasilni otpor pljački", rekao je lider LSV Nenad Čanak novinarima.

Čanak je ocenio da je današnja akcija vid nenasilnog otpora i da LSV ne želi da na bilo koji način bilo koga ugrozi, ali će intenzivirati svoje akcije.

Prema njegovim rečima, sledeća je Naftna industrija Srbije i sve ono što su Vojvođani pravili i što treba sačuvati za buduće generacije, a gdelaće i da uključe građane cele Srbije u proteste.

Na mestu protesta bilo je puno policajaca, koji su neko vreme preusmeravali aktiviste u dve kolone kako bi otklonili zastoj, a ubrzo je radnicima na naplatnim rampama stigla direktiva da obustave naplatu, nakon čega je kolona vozila brzo otklonjena.

Pred naplatnom rampom iz pravca Novog Sada ka Beogradu bila je napravljena kolona automobila duga više stotina metara.

Pojedini vozači koji su čekali u koloni u znak nezadovoljstva su trubili, neki su se i raspravljali sa radnicima na naplati, ali nije bilo incidenta.

Javno preduzeće Putevi Srbije osudilo je akciju LSV.

"Ometanje saobraćaja na Koridoru 10 nije adekvataan način ostvarivanja političkih i drugih interesa jer ugrožava bezbednost saobraćaja i pričinjava štetu učesnicima u saobraćaju", ocenjeno je u saopštenju Puteva Srbije.

Nadležne službe kontrole i naplate putarine Puteva Srbije su spremno dočekale najavljenu akciju, otvoreno je pet naplatnih mesta u oba smera.

Putevi Srbije su pozvali funkcionere LSV-a da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za besplatan prolazak putevima.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Predrag Bubalo ocenio je da koalicija Demokratske stranke, G17 Plus i Lige socijaldemokrata Vojvodine želi da sruši ugovor o izgradnji autoputa Horgoš - Požega i energetski sporazum sa Rusijom.

Bubalo, koji je i ministar trgovine i usluga, je agenciji Beta rekao da akcija LSV-a najrečitije potvrđuje koliko je neiskrena politika te kolicije.

On je istakao da izgradnja autoputa Horgoš - Požega ima vitalan značaj za ekonomski razvoj Srbije i dodao da građani moraju dobro da razmisle kakvo im dobro nude Čanak, lider G17 Plus Mlađan Dinkić, potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac i lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE