• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci i Holanđani kupili udio u MF banci

Autor SRNA

Njemačka banka za obnovu i razvoj (KFV), u ime njemačke Vlade i Holandska razvojna banka (FMO) kupile su 23,14 odsto udjela u banjalučkoj MF banci, čime postaju akcionari banke sa učešćem od po 11,57 odsto.


Ukupan kapital MF banke iznosi 40,8 miliona KM, saopšteno je iz MF banke.

Predsjednik Nadzornog odbora MF banke Aleksandar Kremenović izjavio je da je namjera MF banke da preraste u najefikasniju bankarsku platformu za mala i srednja preduzeća u BiH.

"Nastavićemo da pružamo brze i pristupačne finansijske usluge privredi i stanovništvu, a novi akcionari će nam pomoći da rastemo, kao i podignemo poslovanje i organizaciju na viši nivo", rekao je Kremenović.

MF banka je u prošloj godini zabilježila rast aktive od 21 odsto i rast prihoda od 28 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Kupovinom KFV i FMO udjela u vlasništvu banke podiže se stabilnost i profesionalnost banke na novi nivo.

U saopštenju se navodi da u MF banci očekuju da će investitori donijeti praktično znanje i iskustvo, te najbolje bankarske prakse i principe upravljanja rizicima.

Nakon ovoga, MF banci se otvaraju šire mogućnosti, prvenstveno pristup dodatnim tržištima kapitala, poručuju iz banke.

Direktor za jugoistočnu Evropu i Tursku u KFV Kristof Tiskens rekao je da će kupovinom podržati MF banku u pružanju usluga klijentima iz segmenta malog i srednjeg preduzetništva.

"Pružanje finansijske podrške ovom ključnom segmentu privrede je vrlo važan instrument za ekonomski razvoj zemlje i stvaranje novih radnih mjesta", izjavio je Tiskens.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE