• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smajlović: Tadić se meša u uređivačku politiku

Zahtev Borisa Tadića da "Politika" dostavi saznanja o imovini pokojnog Nenada Bogdanovića je pokušaj mešanja vlasti u uređivačku politiku

 Smajlović: Tadić se meša u uređivačku politiku Izvor: MONDO

Glavna i odgovorna urednica lista "Politika" Ljiljana Smajlović tako je ocenila zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića da ta medijska kuća dostavi nadležnim organima sva saznanja o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića.

"Svakodnevno objavljujemo kritike čitalaca u listu i rado ispravljamo greške do kojih u procesu proizvodnje neminovno dolazi. Vaše pismo, međutim, objavljujemo na naslovnoj strani, ne samo zbog značaja vaše funkcije, već i zato što ono, po našem mišljenju, predstavlja pokušaj mešanja vlasti u uređivačku politiku", ističe Smajlovićeva u odgovoru Taduću.

Ističući da sva saznanja koja novinari prikupe "Politika" na svojim stranicama objavljuje svakog dana, Smajlovićeva naglašava da novinari tog lista "informacije ne prikupljaju za potrebe državnih službi već isključivo u interesu prava javnosti da zna".

"Državni organi se o saznanjima novinara 'Politike', prema tome, mogu informisati na stranicama lista", ističe ona i podseća Tadića da su kontroverzne informacije o zaostavštini pokojnog Bogdanovića dospele u javnost i pre nego što ih je "Politika" prenela.

Smajlovićeva naglašava i da taj list nije stvorio tešku situaciju u kojoj se našla porodica, kao i lični i politički prijatelji Nenada Bogdanovića, već da je "samo o njoj obavestila čitaoce, što oni i s pravom očekuju".

"Neka nadležni državni organi rade svoj posao, a novinari 'Politike' će da rade svoj, u skladu sa zakonom i etičkim standardima. Nadam se da ih vaša intervencija s vrha državne i političke vlasti neće zaplašiti. Iskreno verujem da vam to nije ni bila namera", ističe glavna i odgovorna urednica "Politike" u odgovoru na Tadićev zahtev.

Tadić je u petak zatražio od Smajlovićeve i direktora "Politike" Srđana Janićijevića da nadležnim državnim organima hitno dostave sva saznanja, činjenice i eventualne dokaze na osnovu kojih je pisan tekst "Nasledstvo na tri dela" o imovini pokojnog gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanović, koji je objavljen 25. marta.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE