• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Geneks" prodat Miškoviću za 148,8 miliona evra

Beogradska imovina "Geneksa" prodata je za 148,8 miliona evra konzorcijumu u kome je "NBGP Properties" iza koje stoji Miroslav Mišković.

 "Geneks" prodat Miškoviću za 148,8 miliona evra Izvor: MONDO

Beogradska imovina "Geneksa" prodata je za 148.800.999 miliona evra konzorcijumu u kome je "NBGP Properties" iza koje, stoji "Delta" Miroslava Miškovića. Početna cena je bila 91.800.999 evra, što znači da je uvećena za 57 miliona.

Novi vlasnik je konzorcijum "NBGP Propretisa i kompanije za upravljanje hotelima "IHG menadzment" iz Holandije. Ta kompanija upravlja mnogim hotelskim lancima, između ostalih i "Interkontinental", "Krovn Plaza" i "Holidej in".

Za kupovinu celine "Blok 20", kao dela imovine kompanije "Internacional CG", prijavila su se tri učesnika - kompanija "Starvud", holandski "Interkontinental" i španska kompanija "Barselo hoteli".

Prvo su otvorene finansijske ponude, a najviša ponuđena cena od 91,8 miliona evra, koju je predložila "Aida Aset Asocijejšn" iz Linhtenštajna koja predstavlja špansku kompaniju "Barselo hoteli", bila je i početna cena na javnom nadmetanju.

Minimalna cena koju su svi ponuđači bili obavezni da prihvate je 85 miliona evra, a licitacioni korak je iznosio tri miliona evra.

Beogradska celina imovine obuhvata nekadašnji hotel "Interkontinental", koji nosi novo ime "Kontinental", apartmane i poslovni prostor, poznate kao "Geneks apartmani", tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 kvadrata.

Hotel "Kontinental" zauzima 6.041 kvadrat zemljišta i ima površinu od 31.453 kvadrata. Geneks apartmani" prostiru se na površini od 31.877 kvadrata, obuhvataju rezidencijalne stanove i kancelarijski prostor i imaju 4.759 kvadrata zemljišta.

Poslovni prostor, poznat i kao "Mala kula", nalazi se na 937 kvadrata zemljišta i ima 9.892 kvadrata.

Kada je reč o kupcima, u konzorcijumu predvođenom španskim "Barselo hotelima" nastupa "Aida Aset Asocijejšn" iz Linhtenštajna i "Global ril estejt" iz Beograda.

"Starvud hotel menadžment" upravlja mnogim hotelskim lancima, između ostalih lancima hotela "Šeraton", "Meridijan" i "Vestin". Ta grupacija na tenderu za "Geneks" nastupa u konzorcijumu sa firmom "Armini enterprajses kompani" sa Kipra i grčkom "Lampsom".

Prema nekim procenama, pre početka nadmetanja, najozbiljniji kandidat za kupovinu "Geneksa" je bila grčka "Lampsa", koja nastupa sa kompanijom za upravljanje hotelskim lancima "Starvud".

Predstavnici ove firme jedini su od tri učesnika koji su objavili svoje investicione planove u slučaju da postanu vlasnici. Ta kompanija saopštila je da je, u slučaju da pobedi na tenderskom nadmetanju, spremna da u "Geneksovov" kompleks u Beogradu uloži oko stotinu miliona evra.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE