• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro nove naplatne kućice na autoputu

Autor mondo.ba

Na autoputu Banjaluka – Gradiška uskoro bi se mogle naći još tri naplatne kućice, i tona petljama u Novoj Topoli i Čatrnji, kao i Aleksandrovcu.

 Uskoro nove naplatne kućice na autoputu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  Do sada su vozači putarinu plaćali samo u Jakupovcima, a zatvaranjem naplatnog sistema, trebalo bi da je plaćaju bez obzira gdje se uključe na auto-put. Autoputevi Srpske spremili su tri i po miliona maraka za firmu koja će graditi kućice i 64 000 maraka sa PDV-om za onu koja će nadzirati čitav projekat, navodi ATV.

Ponuđači mogu da se prijave do 19. marta, osim prijedorskog Gradinvesta i banjalučkog BMP-a, koji su isključeni iz tenderske dokumentacije.

"Pošto je donešen zakon o povećanju akciza, mi smo ove godine raspisali nekoliko tendera sa kojima smo čekali. Tri miliona je procijenjena vrijednost, a svi ostali detalji nalaze se u tenderskoj dokumentaciji koja je javno objavljena. I pošto je objavljena i teče taj rok, mi ne praktikujemo da neke tehičke detalje dajemo",rekao je Dušan Topić, direktor Autoputeva Republike Srpske.

Udruženju građana “Tender” baš je i sumnjiva tenderska dokumentacija. Njeni uslovi su da ponuđač na bankarskom računu mora da ima 45 000 maraka. Takođe, za tri godine pozitivnog poslovanja mora da ostvari posao vrijedan šest miliona, i tri miliona u sličnim poslovima.

"Slučajno, odnosno namjerno, se izostave neki radovi koji su neophodni i onda kada bi dobio neki ponuđač taj posao koji nije blizak sa ugovornim organom, on bi bio u velikom problemu. On ne bi mogao da izvrši ugovor bez dodatnih radova. S obzirom na planiranu vrijednost i procijenjenu vrijednost ove nabavke, najvjerovatnije je da će doći do aneksiranja tog ugovora koji bude sklopljen. U naznaci nije ni ko će dobiti taj ugovor, ali već se planira i ta stvar", kaže Igor Vukajlović iz Udruženja građana "Tender" za ATV.

Ponuđač će imati rok od četiri mjeseca da završi radove, ali i kaznene penale od 1,5 odsto po danu od ukupne vrijednosti. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Domaćin

Pravi domaćin bi vjerojatno iskoristio ove za koje treba platiti bogatstvo da se uklone ali ovim našim bi bilo malo da se tu " ugrade" zato sve nanovo. Plaćaj narode!

Milan ...!

@Domaćin Brate dzaba mi trljamo rijeci ,vlast je oznaka jednog naroda znaci kakava je vlast takav je i narod koji je birao vlast. A sto se tice toga jos malo pa cemo da placamo i vazduh ,pa se pitaju zasto je otislo 200 h mladih . Nedaj boze nikom.

MONDO REPORTAŽE