• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firma iz BiH ponovo zaustavlja Folksvagen?

Autor mondo.rs

Proizvođač autodijelova "Prevent" iz BiH, povećao je Folksvagenu cijenu čak 10 puta, tako da bi mogao po drugi put da zaustavi proizvodne trake njemačkog automobilskog giganta.

 Firma iz BiH ponovo zaustavlja Folksvagen? Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U sporu između dvije kompanije koji traje od 2016. godine, Prevent grupa je, prema pisanju "Menadžer Magazina", stavila Folksvagen pred novo iskušenje povećanjem cijene ugovora o nabavci za 10 puta.

Ubrzo nakon što je Prevent preuzeo filijalu za automobilsku industriju Noje Halberg Gus (NHG) sa sjedištem u Zarbrikenu, ova kompanija ispostavila je svojim klijentima nove cijene: umjesto 90 miliona evra koliko je ranije dogovoreno, NHG traži 900 miliona evra za ugovor o sanbdijevanju, navodi magazin, prenosi portal Indikator.ba.

Njemački mediji pišu kako je to opasno za Folksvagen i moglo bi još jednom da zaustavi proizvodnju u VW-u, kao što je to bilo prije dvije godine.

Tada su dva najuglednija njemačka dnevna lista, "Zidojče cajtung" i "Frankfurter algemajne cajtung", pisali da je njemački automobilski koncern morao da pristane na brojne ustupke, recimo da u narednih šest godina nabavlja dijelove iz kćerki-firmi Preventa.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE