• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klejts holding počeo preuzimanje Knjaza

Klejts holding, povezan sa Denjub fuds grupom, u sredu otkupio prvu trećinu akcija "Knjaza Miloša".

 Klejts holding počeo preuzimanje Knjaza Izvor: MONDO

Holandska Kompanija Klejts holding, povezana sa Denjub fuds grupom, kupila je u sredu trećinu, tačnije 34 odsto akcija aranđelovačkog "Knjaza Miloša" za 2,42 milijarde dinara (29,97 miliona evra), rečeno je agenciji Beta u Denjub fuds grupi.

Direktor za korporativne komunikacije grupe Rade Pribićević kazao je se radi o internom restrukturiranju i zaokruživanju vlasništva u aranđelovačkom proizvođaču mineralne vode.

"U narednih nekoliko dana će svih 100 odsto akcija 'Knjaza Milosa' koje su u vlasništvu povezanih kompanija Denjub fuds iz Srbije, Denjub fuds grupe i fonda FPP Balkan limitid preći u vlasništvo Klejts holdinga", kazao je Pribićević.

Na Beogradskoj berzi u blok trgovanju prodato je 125.500 akcija od ukupno 365.425 akcija Knjaza Miloša. Cena je bila 19.300 dinara po komadu.

Kompanija za proizovodnju mineralne vode i sokova "Knjaz Miloš" je u 2007. prvi put u poslednje tri godine zabeležila profit u visini od 93,37 miliona dinara (oko 1,15 milion evra).

Prošle godine ta fabrika iz Aranđelovca imala je ukupan prihod od 7,27 milijardi dinara, 15,8 odsto veći nego u 2006, pri čemu je 6,52 milijarde bio prihod od prodaje, navodi se u inoviranom prospektu za organizovanje trgovine dostavljenom Beogradskoj berzi.

Istovremeno je preduzeće za eksploataciju mineralne vode i proizvodnju pića registrovalo ukupne rashode od 7,19 milijardi dinara.

"Knjaz Miloš" je prema podacima Udruženja industrije mineralnih voda najveći proizvođač mineralne vode u Srbiji i pokriva polovinu srpskog tržišta na kojem je u 2007. godni proizvedeno 6,3 miliona hektolitara vode.

Akcije "Knjaza" od avgusta prošle godine koštaju 19.300 dinara, što je i maksimum za godinu dana. Do sada najvišu cenu od 19.491 dinar ta hartija je imala sredinom decembra 2005. godine, a najnižu, od 17.004 dinara, u februaru 2006.

"Knjaz Miloš" od privatizacije 2005. godine posluje u okviru Denjub fuds grupe, kojom upravlja Salford.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE