• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici Magnohroma nastavlju protest

Više stotina radnika kraljevačkog Magnohroma nastavilo je proteste u Beogradu pošto Vlada Srbije nije donela odluku da im isplati zaostale plate.

 Radnici Magnohroma nastavlju protest Izvor: MONDO

Radnici potražuju od vlade 450 miliona dinara.

Član Odbora za zaštitu prava radnika Magnohroma Radoica Savić kazao je novinarima da je delegacija radnika, koji od podneva protestuju pred zgradom Vlade, razgovarala sa predstavnicima Vlade Srbije, ali na tom sastanku nije postignut dogovor.

"Zato ćemo nastaviti protest dok odluka o isplati zaostalih zarada radnicima Magnohroma ne bude doneta", istakao je on.

Radnici zahtavaju da im se isplate zaostale zaradne nakon raskida ugovora o prodaji te fabrike britanskoj kompaniji Global stil, u vlasništvu članova porodice Mital.

Predstavnici Vlade su radnicima kazali da će nastaviti pregovore i novi predlog za rešenje problema izneti kasnije tokom dana, preneo je Savić.

On je kazao da su pojedini predstavnici vlade kazali da nisu upoznati sa obećanjem o isplati zarada radnicima Magnohroma koje im je nakon protesta prošle sedmice dao savetnik premijera Srbije Slobodan Lalović.

Sudeći po današnjoj izjavi Mlađana Dinkića, male su šanse da zahtevi radnika budu ispunjeni. On kaže da rešenje za "Magnohrom" nije u "jednokratnim potezima" i da ne postoji razdel u budžetu iz kojeg bi mogla da bude isplaćena jednokratna pomoć toj firmi.
On je istakao da je maksimum onoga što država može da učini za "Magnohrom" da ponudi stimulativan socijalni program za one koji žele da napuste tu firmu, kao i da pripremi proces privatizacije, tako da on ovoga puta uspe.

Na pitanje o najavljenoj pomoći od 450 miliona dinara za radnike "Magnohroma" odgovorio je da ne zna ko je tu pomoć najavio i da "taj ko je najavio neka je komentariše, odakle da isplati, iz kog razdela, kad takav razdel ne postoji u budžetu".

Radnici iz Kraljeva su već dolazili u Beograd na proteste 1. aprila.

Na poslednjoj sednici republičke Vlade nije razmatran predlog o izdvajanju novca za potrebe radnika Magnohroma, i pored obećanja koje je radnicima dao savetnik premijera Srbije Slobodan Lalović.

Zbog protesta kraljevačkih radnika obustavljen je saobraćaj u ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj.

Ugovor o privatizaciji Magnohroma sa indijskim "Global stillom", raskinut je krajem prošle godine, posle upornog odbijanja ove kompanije da ispuni svoje obaveze iz ugovora o privatizaciji i prodaje i sečenja nekoliko peći u toj fabrici.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE