• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervisti dobili uvećanje dnevnica

Ratni veterani sa juga Srbije okončali su u četvrtak protest nakon što je Vlada Srbije usvojila zaključak o isplati uvećanih ratnih dnevnica.

 Rezervisti dobili uvećanje dnevnica Izvor: MONDO

Predsednik štrajkačkog odbora Gorjan Jakovljević rekao je da će, u skladu sa usvojenim zaključkom vlade, u petak, 11. aprila, u 9.30 početi razgovor predstavnika vlade i veterana kako bi se utvrdili kriterijumi za isplatu dnevnica.

Kriterijume koji budu dogovoreni Vlada Srbije će usvojiti na sledećoj sednici, nakon čega će početi isplata ratnih dnevnica.

Jakovljević je kazao da će štrajkački odbor insistirati na tome da učesnici rata 1999. godine iz Rasinskog, Raškog, Niškog i Jablaničkog okruga dobiju iste dnevnice kao i učesnici rata iz Topličkog okruga, u kojem je isplata već počela.

Predstavnici štrajkačkog odbora rekli su agenciji Beta da je u Topličkom okrugu veteranima isplaćeno prosečno po oko 200.000 dinara.

Deo učesnika protesta bio je nezadovoljan tom odlukom jer su očekivali da već tokom dana dobiju informaciju o tome koliko će novca i kada biti isplaćeno, ali su i oni prekinuli protest.

Prema policijskoj proceni, na protestu je učestvovalo oko 1.500 ratnih veterana.

Tridesetak leskovačkih rezervista sedmi dan štrajkuju glađu u zgradi Skupštine opštine, a dvojica su juče, u teškom stanju, prebačena u tamošnji zdravstveni centar.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE