• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv Deripaski za Bor sledeće sedmice

Agencija za privatizaciju uputiće sledeće sedmice poziv ruskoj kompaniji SMR za pregovore za sklapanje ugovora o kupovini RTB-a Bor

 Poziv Deripaski za Bor sledeće sedmice Izvor: MONDO

To je potvrđeno Tanjugu u Agenciji, pošto je vlada jednoglasno odlučila da raskine ugovor sa "A-tekom".

Od dana kada Agencija za privatizaciju bude uputila poziv ruskom SMR-u za pregovore, ta kompanija ima rok maksimalno 60 dana da okonča pregovore i zaključi ugovor o kupovini borskog kombinata.

Prema Zakonu o privatizaciji i uslovima tendera za RTB Bor, ruska kompanija će imati rok od 30 dana da njeni predstavnici okončaju pregovore, uz mogućnost da ih produže za još 30 dana.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela odluku da Agencija za privatizaicju pozove na pregovore drugorangiranog učesnika na tenderu - ruski SMR.

To je već sprovedeno na primeru prvorangiranog austrijskog "A-tek", koji je 11. decembra prošle godine započeo pregovore sa Agencijom za privatizaciju, koji su trebalo da se okončaju 8. januara, ali su dodatno produženi za 30 dana, do 8. februara.

SMR, vlasništvo ruskog magnata Olega Deripaske, kao drugoplasirana na tenderu za RTB Bor, ponudila 370 miliona dolara za kapital i 413 miliona dolara za investicije ili ukupno 783 miliona dolara.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić ukazao je da SMR mora "drastično da popravi ugovor" ukoliko želi da on bude zaključen i precizirao da mora najpre da produži rok važenja licitacione garancije, koja ističe u ovom mesecu.

Prema njegovim rečima, SMR mora da promeni i svoj predlog da ne garantuje za ekološke štete u Boru, jer mora da se drži evropskih pravila u zaštiti životne sredine i, takođe, mora da da garancije da će izgraditi novu topionicu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE