• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikčević: Netačni navodi "Njujork tajmsa"

Generalni direktor "Jugoimport - SDPR" kaže da je neko nezadovoljan što nije bio uključen u aranžman.

 Nikčević: Netačni navodi "Njujork tajmsa" Izvor: MONDO

Generalni direktor Javnog preduzeća "Jugoimport - SDPR" Stevan Nikčević odbacio je u nedelju navode objavljene u "Njujork tajmsu" o ugovoru izvoza oružja Srbije u Irak, ističući da sa predstavnicima iračke vlade nikada nije razgovarano o vrednosti isporuke oružja koju navodi njujorški dnevnik.

Nikčević je Tanjugu rekao da u navodima objavljenim u "Njujork tajmsu" ima puno neistinitih detalja vezanih za ugovor koji je srpsko državno preduzeće zaključilo sa iračkim Ministarstvom odbrane.

"Naime, mi nikada nismo pregovarali sa tim ministarstvom o prodaji bilo kakvih transportera. Nikada nismo sa njima pregovarali o ugovorima, u vrednosti, kao što je to objavljeno. O svim ugovorima koje su sa nama zaključeni su bili upoznati svi irački zvaničnici i oni su u nekoliko iteracija potvrđivani, kako smo mi obavešteni, s iračke strane od svih njihovih nadležnih organa", rekao je Nikčević.

Takođe, dodao je Nikčević, neistinita je informacija da je neko nezadovoljan kvalitetom isporučene opreme, zato što oprema nije ni počela da se isporučuje.

"Prema tome, moja lična ocena je da je neko nezadovoljan što nije bio uključen u ovaj aranžman i neko ne može da s mirom primi činjenicu da je srpska vojna industrija kvalitetna, da ona može u rokovima i u cenama da bude apsolutno kompetentna i konkurentna na svetskom tržištu, čime smo mi posebno zadovoljni posle toliko godina sankcija", istakao je Nikčević.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE