• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brčko gasu" koncesija za odmorište "Brkića voda"

Autor SRNA

Potpisan ugovor za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta "Brkića voda" na auto-putu Banjaluka-Doboj. Riječ je o ugovoru o koncesiji od 30 godina.

 "Brčko gasu" koncesija za odmorište "Brkića voda"  Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor preduzeća "Brčko gas" Dušan Bajić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o koncesiji na period od 30 godina za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta "Brkića voda" sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Obostrano odmorište "Brkića voda" nalazi se na dionici auto-puta Prnjavor-Doboj i smješteno je između nadvožnjaka "Brezičani" i "Doljani".

Minimalna koncesiona naknada sastoji se od jednokratne naknade za ustupljeno pravo od 92.700 KM, te naknade za korištenje koncesije koja iznosi dva odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Minimalna koncesiona naknada utvrđena je na osnovu Zakona o koncesijama i Pravilnika o kriterijumima za određivanje visine koncesione naknade u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva i o vrsti, visini i načinu obezbjeđenja garancija.

Koncesionar je uplatio jednokratnu naknadu u skladu sa zakonom, a imovinsko-pravni odnosi na zemljištu predviđenom za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta "Brkića voda" riješeni su u okviru izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Cilj projekta je da budu obezbijeđeni prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima, benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i slično, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Time će putnicima i vozačima biti omogućena bezbjedna i udobna vožnja, zadovoljavanje potreba za odmorom, jelom, pićem, gorivom, te pruža mogućnost korištenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom i djece, a prateći uslužni objekti gradiće se na toj lokaciji sa obje strane.

"Brčko gas" je u ranijem periodu dostavio samoinicijativnu ponudu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta na lokaciji "Brkića voda", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske objavilo je javni poziv za dodjelu koncesije, a ponudu je dostavio samo "Brčko gas", te je ona nakon razmatranja dostavljene ponude o ispunjenosti uslova iz tenderske dokumentacije, upućena u proceduru dodjele koncesije u skladu sa Zakonom o koncesijama.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE