• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIAT zainteresovan za "Zastavu"

Delegacija italijanske fabrike FIAT, koja je zainteresovana za preuzimanje kragujevačke "Zastave", u sredu stiže u Srbiju.

 FIAT zainteresovan za "Zastavu" Izvor: MONDO

To je najavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i obelodanio da je nemački "Folksvagen" zainteresovan da izgradi novu fabriku automobila u Srbiji.

Dinkić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da uskoro treba da bude raspisan tender za privatizaciju kragujevačke zastave automobila ali se traži način da i FIAT i "Folksvagen" istovremeno rade na podizanju kapaciteta za proizvodnju automobila u Srbiji.

On je napomenuo da je od trenutka kada je država najavila da će svakom investitoru koji zaposli najmanje 1.000 ljudi i uloži minimum 200 miliona evra, pokriti 25 odsto troškova, porastao interes za ulaganje u Srbiju.

Dinkić je rekao da je namera i jednog i drugog proizvođača da veliki deo proizvodnje automobila izvozi iz Srbije jer ovde ima nisku stopu poreza na profit, kvalitetnu i jeftinu radnu snagu i najavio da će sledeće godine carinska stopa na uvoz automobila biti upola manje nego sada.

On je podsetio da država svake godine kragujevačkoj "Zastavi" izdvaja subvencije u iznosu od oko 15 miliona evra a njenom uspešnom privatizacijom budžet bi bio oslobođen plaćanja te stavke.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE