• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska humanitarna pomoć stigla u Mitrovicu

"Humanitarna pomoć iz Rusije stigla je u severnu Kosovsku Mitrovicu", izjavio predsednik Crvenog krsta Kosova i Metohije Dragiša Murdanić

 Ruska humanitarna pomoć stigla u Mitrovicu Izvor: MONDO

Humanitarna pomoć iz Rusije koja je u četvrtak uveče stigla u severnu Kosovsku Mitrovicu namenjena je svim zdravstvenim ustanovama na severu Kosova, bolnici i domu zdravlja u Mitrovici i domovima zdravlja u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Pomoć čine lekovi, sanitetski materijal i medicinski aparati.

"Ovo za nas znači puno jer smo dobili sredstva koja će koristiti našim pacijentima", rekao je direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Vladimir Adžić i zahvalio Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu.

Rusi su "i ovog puta pokazali da su uz srpski narod, da čine sve da olakšaju borbu za opstanak i povratak na Kosovo i očuvanje pokrajine u sastavu Srbije", dodao je Adžić.

On je izrazio nadu da ovo neće biti usamljena humanitarna pomoć i rekao da veruje da će ovakvih pošiljki biti i ubuduće.

Predsednik Crvenog krsta Kosova i Metohije Dragiša Murdanić kazao je da je na osam destinacija na Kosovu danas distribuirana pomoć pristigla iz Rusije.

Celokupan kontigent namenjen zdravstvenim ustanovama podeljen je domovima zdravlja u Gračanici, Osojanu, Orahovcu, Goraždevcu i Štrpcu.

Prema rečima Murdanića, raspodela ostale pomoći iz Rusije počeće sutra, trajaće dva do tri dana i stići će do 22 opštine, u kojima funkcionišu organizacije Crvenog krsta Srbije i Kosova i Metohije.

"Pomoć iz Rusije stigla je u pravo vreme. Dobro će doći ljudima koji su u nevolji i nadam se da će i u narednom periodu ona stizati u južnu srpsku pokrajinu", rekao je Murdanić.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE