Prodaja magle je u samom vrhu najunosnijih biznisa na svetu, a najveće prodavce magle često predstavljaju kao najugledniju gospodu. Taj biznis sada je podignut na još viši nivo.
Kalifornijska kompanija koja proizvodi votku "Hangar 1" najavila je prodaju ograničene količine votke napravljene od vode dobijene iz magle u zalivu u San Francisku.
Magla je sakupljena kod tornja Sutro, visokog 298 metara, izgrađenog na vrhu Tvin piksa iznad San Francisku.
Pošto je votku čini više od 60 odsto vode, to znači da je magla glavni sastojak ovog žestokog pića.
Alkohol je destilovan od viška vina jedne lokalne vinarije.
"Hangar 1" votka se, kao i ostale votke, uobičajeno pravi od žitarica, uz dodatak destilata dobijenog od grožđa, ali je posebna serija dobijena u potpunosti od grožđa, što znači da u njoj nema glutena, ako vam je to od neke važnosti i ako ste spremni da izdvojite 125 dolara za bocu.
Maglu su na visovima iznad San Franciska skupili dobrovoljni hvatač magle iz neprofitne organizaciju "Fog Quest" (Potraga za maglom), posvećenu projektima snabdevanja vodom ruralnih područja u zemljama u razvoju.
Da sve bude zanimljivije, hvatač magle se zove Kris Foljati, što se u originalu piše Chris Fogliatti, a magla se na engleskom kaže fog. Kao kada bi u Srbiji maglu skupljao Rista Maglić.
Foljati je na nekoliko mesta postavio kolektore za skupljanje magle, od kojih je svaki površine jednog kvadratnog metra.
Ispostavilo se da je okeanska magla, koja nastaje cirkulacijom toplog vazduh duva iznad hladne vode, idealna za votku, dok magla nastala duvanjem hladnih vetrova iznad toplog zemljišta nije tako laka za sakupljanje u kolektorima, napravljenim od dva sloja tkanine od polietilena razapetih na plastičnom ramu, sličnom golu za mali fudbal.