• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišić: Najnižu platu povećati na 500 KM

Autor SRNA

Savez sindikata Republike Srpske traži od Vlade RS i Unije udruženja poslodavaca u idućoj godini povećanje najniže plate sa 440 KM na 500 KM, kao i povećanje plate u svim sektorima, rekla je predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić.

 Mišić: Najnižu platu povećati na 500 KM Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mišićeva je novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske rekla da će svaki granski sindikat posebno pregovarati za koliko će se povećati plate u pojedinim sektorima.

"Do kraja prvog kvartala moguće je doći do prosječne plate od 1.000 KM, ukoliko Vlada i poslovna zajednica uvaže naše zahtjeve. To znači da bi došlo do povećanja svih plata u Republici Srpskoj, u različitim iznosima", rekla je Mišićeva.

Ona je podsjetila da je u budžetu Srpske za iduću godinu već predviđeno povećanje plata od osam odsto za sektor obrazovanja.

Mišićeva je navela i da odluka Vlade Republike Srpske o povećanju plata u iznosu od 30 KM nije primijenjena u svim preduzećima.

Ona je istakla da Savez ima ozbiljan problem sa Unijom udruženja poslodavaca, jer neki od poslodavaca ne žele da dođe do potpisivanja Opšteg kolektivnog ugovora i nisu potpisali nijedan granski kolektivni ugovor u realnom sektoru.

Mišićeva je ocijenila da je položaj radnika u Srpskoj prilično loš kada su u pitanju iznosi plata i sigurnost radnog mjesta.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Forever Red

Citam ovo i nevjerjjem pa to je vec uradjeno gospodjo sto pricas u prazno. Kada ce te poceti da radite onako kako dolikuje. Brukate se stalno. Boze sacuvaj.

JA

Problem je u tome sto se mnogo trosi a ne u visini primanja . Ja primam 200 km invalidnine i premijerka kaze da zivim ko bubreg u loju . Treba uvesti Teku ili crtice pa ???

MONDO REPORTAŽE