• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunčano i sve toplije: Danas do 29 stepeni

Autor Dušan Volaš

U BiH danas se očekuje sunčano i sve toplije vrijeme, a na jugu vjetrovito.

 Prognoza vremena 12 april 2024 Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Duvaće slab do umjeren vjetar, ponegdje pojačan sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena, na udare jaka bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 na jugozapadu do 29 u Hercegovini, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac šest, Čemerno sedam, Han Pijesak, Bjelašnica, Goražde i Kupres devet, Rudo, Foča, Bugojno i Glamoč 10, Sarajevo, Livno, Bileća, Mrkonjić Grad, Maglaj, Jajce, Kladanj i Konjic 11, Prijedor, Doboj, Novi Grad, Ribnik, Bihać, Brčko, Drvar, Tuzla i Zenica 12, Banjaluka, Posušje, Ravno i Sanski Most 13, Bijeljina i Odžak 14, Stolac 15, Trebinje i Neum 17, a Mostar 18 stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA

Većina putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je prohodna, a kraći zastoji su mogući na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj je zbog radova usporen na dionici magistarlnog puta Čatrnja-Gradiška, a s obzirom na to da je riječ o frekventnom putnom pravcu jer je izlaz sa auto-puta pa se vozači mole da budu strpljivi.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povrememene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog minerskih radova na regionalnom putu Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk privremeno će dolaziti do obustave saobraćaja od 11.00 do 15.00 časova. Radovi će se u toku jednog dana izvoditi do 15 minuta.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i magistralnom putu Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ kao i na magistralnom putnom pravcu Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Gornja Čađavica-LJeljenča, u rejonu LJeljenče zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

U FBiH Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac-Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Tarčin-Konjic na dvije lokacije, Jelah-Doboj u Kraševu, Travnik-Donji Vakuf preko Komara, Jablanica-Potoci /Donja Jablanica/ i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE