• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: SNSD dijeli testove na koronu, a nema ih u bolnicama; iz UKC-a demantovali: Testova ima dovoljno

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iz Partije demokratskog progresa poslato saopštenje u kome se pitaju – kako to da se UKC RS bori s manjkom testova, a SNSD ih dijeli besplatno.

 Stanivuković: SNSD dijeli testove na koronu, a nema ih u bolnicama; iz UKC-a demantovali: Testova ima dovoljno Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

“Vaše je samo da dođete, a brigu o vašem zdravlju prepustite nama, poruka je iz Izbornog štaba SNSD-a Banjaluka i Igora Radojičića, rejonski odbor Borik 1, kojom poručuju građanima da dođu u prostorije njihovog izbornog štaba i dobiju besplatno testiranje na virus korona, u isto vrijeme dok testova nedostaje u ustanovama zdravstva”, stoji u saopštenju.

Prema tvrdnjama PDP-a, jedan Banjalučanin je ustupio video snimak narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću, u kojem se to jasno vidi.

“Ovo je nevjerovatno, do krajnje mjere beskrupolozno, da sada zdravlje građana, u situaciji kada ova pošast svakodnevno uzima živote, zavisi od jedne stranke. Kako to da se UKC Republike Srpske bori sa nedostatkom testova, a SNSD ih ima? Hiljade građana danima čekaju na testiranje, zbog nedostatka testova ljekari moraju birati ko može biti testiran, a broj zaraženih od virusa korona vrtoglavo raste.

Svakodnevno slušamo galamu na navodno neodgovorne građane, zdravstveni radnici su nam na izmaku snaga, nema niti jedne vakcine za sezonski grip, zdravstveni sistem pred kolapsom – a jedna stranka u predizbornoj kampanji preuzima ulogu institucije zdravstva. Neviđeno, nevjerovatno, skandalozno“, kaže poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković.

Izvor: Screenshot

„Nakon ovakvog postupka moja dužnost je da pozovem predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Igora Radojičića da prestanu sa ovom monstruoznom inicijativom. Da prepuste ustanovama zdravstva da rade svoj posao, da se ne igraju sa životima. Jedan mlad čovjek koji želi da se testira u Kliničkom centru ne može to da uradi, a njegova baka može da se testira ako se upiše u registar u SNSD štabu. Nevjerovatno je i šokantno da ovakva stvar ikome može pasti na pamet“, poručuje Stanivuković.

„Nakon svega ovog što se dešava  iz dana u dan, ovo je alarm - upotrijebiću riječ crveni, da jednom za svagda zaustavimo i smijenimo ovu politiku koja privatizuje naš grad i institucije u korist jedne stranke i njenih istaknutih pojedinaca i to, danas je jasno, na najgori mogući način, bukvalno igrajući se zdravljem i životima ljudi“, zaključio je Stanivuković.

Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci demantovao je ove tvrdnje. "Ističemo da smo snabdjeveni dovoljnim količinama testova i da danas testiramo 274 pacijenta. Obaviješteni smo da je testiranje koje je organizovao mjesni odbor jedne stranke serološko i donacija je privatne laboratorije, a nije riječ o pi-si-ar testiranju koje se radi u UKC", ističe se u saopštenju iz ove zdravstvene ustanove.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Koliko je meni poznato serolosko testiranje je testiranje iz krvi na antitijela, koje rade sve privatne laboratorije, pak test koji se vrednuje na UKC i Institutu za JZ je PCR test- odnosno bris. Ovo je samo jeftina manipulacija na kakvu smo i navikli od doticnog.

Zole

@Ja bitno je da se botovi prvi jave ,da nam objasne o kakvim se testovima radi

Ja

@Ja Pa očigledno je bot svako ko se usudi malo promisliti o članku i iznjeti svoje mišljenje sa kojim se Vi ne slažete. Izvinite što ne nasjedam na gluposti. Lijep pozdrav

Zole

@Ja očito vas je pogodio moj komentar,istina je bitna

MONDO REPORTAŽE