• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federalno Ministarstvo zdravstva zatražilo obavezan PCR test za one koji ulaze u BiH

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Federalno Ministarstvo zdravstva zatražilo je od Savjeta ministara da pred predstojeće praznike izda naredbu da sva lica pri ulasku u BiH moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 časova, uključujući i ona iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

 Federalno Ministarstvo zdravstva zatražilo obavezan PCR test za one koji ulaze u BiH Izvor: AP Photo/Kemal Softić/Tanjug

Ovaj zahtjev sada bi važio za sve, odnosno i na zemlje regiona, jer su lica koja dolaze iz inostranstva i prije prelazila granicu samo uz negativan PCR test.

Iz Federalnog ministarstva su predložili Ministarstvu bezbjednosti i Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara da upute zajednički prijedlog odluke prema kojoj bi sada svi strani državljani morali imati negativan PCR test, ne stariji od 48 časova, računajući od dana ulaska u zemlju.

Možda će vas zanimati

U saopštenju Ministarstva zdravstva je navedeno da je na području Federacije BiH /FBiH/ ozbiljna epidemiološka situacija i da je zaključno sa 7. decembrom u tom entitetu registrovan 61.031 slučaj zaraze virusom korona, dok ih je 18.059 aktivno, prenose federalni mediji.

"Pred nama su božićni praznici koje obilježavaju pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, kao i Nova godina, pa je potrebno pravovremeno preduzeti protivepidemiološke mjere da bi se spriječilo dalje širenje virusa", naveli su iz Federalnog ministarstva zdravstva.

(Srna)

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dajana

Ja stvarno mogu sve da razumijem i da radite ovo za pare, da radite po naredjenju, da manipulisete, da lazete sa brojem novozarazenih.... Samo jedno ne mogu da razumijem kako mozete da ljude koje NISTE NI TESTIRALI (zato sto nemate dovoljno testova) proglasite kao pozitivne na Covid. Kako? Zasto? Da li ste stvarno toliki nesposobni da ne kazem g...i da ne znate ni slagati. Iskreno,mislim da bi narod u ovoj drzavi trebao da se zabrine. Ustvari mi smo i dobri s obzirom na ove nase "strucnjake" iz svih oblasti koji nas vode (bez izuzetaka). Da budemo jasni nisam od onih koji ne vjeruju u koronu i smatram da virus postoji. Stvarno zalosno.....

MONDO REPORTAŽE