• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Centar za djecu i roditelje u Tuzli

Uz podršku m:tela i UNICEF otvoren Integrisani centar za rani rast i razvoj, u Pedijatriji Doma zdravlja Tuzla, u ulici Albina Herljevića 1.

 Otvoren Centar za djecu i roditelje u Tuzli Izvor: MONDO

U okviru inicijative “Najbolji početak za svako dijete”, UNICEF uz podršku m:tela otvario još jedan Integrisani centar za rani rast i razvoj koji ima za cilj da kroz obuku i rad sa roditeljima postigne i unaprijedi sigurnost djece i žena, koji trebaju imati na raspolaganju efikasne usluge socijalne i zdravstvene zaštite, te adekvatno obrazovanje zagarantovano zakonima i konvencijama o dječijim i ljudskim pravima.

Realizaciju projekta podržali su Opština Tuzla i JU Dom zdravlja sa poliklinikom “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla. Svečanom otvaranju Centra prisustvovali su predstavnici mtel-a, Opstine Tuzla i Unicefa.

Centri za rani rast i razvoj za roditelje i djecu unapređuju poticajno i odgovorno roditeljstvo, pomažu u uspostavljanju veze među sektorima zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite, edukuju buduće roditelje i roditelje sa malom djecom, obučavaju i rade sa roditeljima rizične djece, pomažu ranoj detekciji razvojnih i zdravstvenih smetnji i daju usluge rane intervencije, te predškolskog odgoja i podrške porodici. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE