• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen Zakon o izvršenju budžeta

Narodna skupštine Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku, Zakon o izvršenju budžeta RS za 2011. godinu.

 Usvojen Zakon o izvršenju budžeta  Izvor: MONDO

Za usvajanje Zakona o izvršenju budžeta glasalo je 50 poslanika, dva su bila protiv, a 20 uzdržanih.

Pomoćnik ministra finansija RS Dalibor Tomaš rekao je da je cilj ovog zakona utvrđivanje prava i obaveza organa u izvršenju budžeta RS za narednu godinu, kao i način raspodjele budžetskih sredstava.

Nakon pauze, koju je zatražio potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović, sjednica će biti nastavljena razmatranjem prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u organima uprave i o platama zaposlenih u MUP-u RS, kazneno-popravnim ustanovama i sudskoj policiji po hitnom postupku, o kojima će se voditi objedinjena rasprava.

Na sjednici će biti razmatrani prijedlozi izmjena i dopuna zakona o porezu na dohodak, o doprinosima i o fiskalnim kasama.

Poslanici će, po hitnom postupku, razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prenošenju prava svojine na kapitalu RS u preduzećima koja obavljaju komunalne djelatnosti na jedinice lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o izmjeni odluke o prihvatanju zaduženja i finansijskog doprinosa prema Kreditnom zavodu za obnovu iz Frankfurta za projekat "Gradski sistem vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda u Banjaluci".

U dva dana zasjedanja usvojeni su - uz brojne amandmane i zaključke - Budžet RS za 2011. godinu u okviru jednakom ovogodišnjem - 1,6 milijardi KM.

Usvojena je i Ekonomska politika, čiji ciljevi su zaštita i očuvanje radnih mjesta, podrška privredi, očuvanje socijalne stabilnosti, zadržavanje fiskalne stabilosti RS i nivoa javnih investicija, projekti javno-privatnog partnerstva, zaštita od elementarnih nepogoda, podrška finansijskom sektoru i nastavak reformi obrazovanja.

Po hitnom postupku usvojen je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o električnoj energiji kojim se uslovi isporuke struje Brčko distriktu izjednačavaju sa uslovima u Srpskoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE