• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voda ponovo prijeti Popovom polju

Kiša koja posljednjih dana pada na području Hercegovine ponovo je zaprijetila plavljenjem Popovog polja u Trebinju i Jezerina u Bileći.

 Voda ponovo prijeti Popovom polju Izvor: MONDO

Voda iz stambenih objekata, koji su poplavili početkom decembra, prije nekoliko dana se povukla, a ukoliko kiša i dalje bude padala postoji mogućnost da ponovo uđe u kuće.

Nivo jezera koje se u Popovom polju formiralo posljednjim poplavama porastao je za oko 50 centimetara, pošto od subote hidroakumulacija "Svitava" u Federaciji BiH ne prima vodu.

Načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite u Orašju Mirko Ćurić rekao je da su u Popovom polju ugrožene dvije kuće, dok su pod vodom i prilazni putevi prema prigradskom naselju Rupe.

Protok Trebišnjice kroz grad u nedjelju je bio 330 metara kubnih u sekundi.

Ratko Vujović, načelnik Civilne zaštite opštine Bileća, rekao je da se podzemne vode koje su u subotu počele ponovo da plave Jezerine, povlače, ali da je voda ušla u jednu kuću, a iseljena je i farma svinja "Denda''.

Početkom decembra iz Jezerina je iseljeno 16 kuća, a većina porodica još se nije vratila. Stanovnici ovog bilećkog mjesta najavili su za srijedu, 29. decembar, proteste i blokadu magistralnog puta Trebinje - Bileća, kao i objekata HET-a ukoliko im se ne isplate zaostala dugovanja za štete nastale od poplava u januaru ove godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE