• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove mogućnosti za studentsku praksu

Studenti Univerziteta u Banjaluci od sada će imati još jednu mogućnost za obavljanje stručne prakse.

 Nove mogućnosti za studentsku praksu Izvor: MONDO

Obavljanje stručne prakseće se ostvariti realizacijom zajedničkih projekata Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i banjalučkog univerziteta.

Memorandum o razumijevanju, koji su danas potpisali rektor Univerziteta Stanko Stanić i direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković, omogućava studentima sticanje stručne prakse još za vrijeme studija.

"Time se djelimično rješava jedan od glavnih nedostataka većine studijskih programa - a to je nedostatak stručne prakse", rekao je Stanić, dodajući da će se realizacijom zajedničkih projekata raditi na jačanju preduzetničkog duha među studentima.

On je naglasio da su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Univerzitet u Banjaluci u protekle dvije godine zajednički radili na tri velika projekta i nekolicini manjih, te da Univerzitet u Banjaluci već ima potpisan sporazum o saradnji sa gradskom razvojnom agencijom.

Viši stručni saradnik u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća Maja Knežević naglasila je da će zajednički projekti Agencije i Univerziteta biti realizovani prvenstveno posredstvom Univerzitetskog preduzetničkog centra i Karijernog centra, koji će biti jedna vrsta inkubatora za sve studente koji žele da budu preduzetnici jednog dana.

Ona je naglasila da je za studente, koji su jedna od najvažnijih populacija za razvoj svakog društva, veoma značajno da imaju dobru praksu još za vrijeme studija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE