• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vehabija pravio cirkus u sudnici

Za Nasera Palislamovića, osumnjičenog za teroristički napad u Bugojnu, tužilac je "lažljiva drolja", a sudija "budala"!

 Vehabija pravio cirkus u sudnici Izvor: MONDO

Naser Palislamović osumnjičen da je organizovao teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna, tužioca Ozrenku Nešković nazvao je "lažljivom droljom", a sudiju Tatjanu Kosović "budalom".

Tvrdeći da ne priznaje Sud BiH, on je na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora Harisu Čauševiću zvanom Oks u Sudu BiH, sudiji Kosović rekao da je "budala", da "nije normalna" i da joj "treba psihijatar".

Tužioca Neškovićevu nazvao je "lažljivom droljom" i "kurvom mušričkom".

"Vi ste gamad jedna mušrička. Bili ste u kanalizacionom materijalu. Vi ste stvoreni od ugrušaka. Otkud vam pravo da mi sudite", uzvikivao je Palislamović udarajući snažno šakom o sto i govoreći da je vjernik, a potom je dva puta u sudnici uzviknuo "Alahu ekber".

Nakon toga sudija Kosović naredila je sudskoj policiji da Palislamovića odvedu iz sudnice.

Kako piše današnji "Dnevni avaz", Palislamovićev advokat Fahrija Karkin nakon ovoga mu je otkazao punomoć.

Sud Bih produžio je pritvor Čauševiću, Palislamoviću i Adnanu Haračiću Maci za tri godine od dana potvrđivanja optužnice, a Eminu Osmanagiću, Nedžadu Keški i Harisu Špagi za godinu, zbog opasnosti od bijega, mogućeg uticaja na svjedoke i saučesnike, ponavljanja krivičnog jdela ili njegovog dovršavanja, te zbog mogućeg narušavanja javnog reda i mira.

Tužilac Neškovićeva objasnila je da Tužilaštvo BiH raspolaže ogromnim brojem dokaza protiv 94 optužena, kao i izjavama brojnih svjedoka, koji dokazuju da su optuženi počinili nedjela za koja se terete.

Ona je upozorila da je veliki broj svjedoka istakao zabrinutost za svoju bezbjednost.

Neškovićeva je navela da su pojedini optuženi čak od 2008. godine u Bugojnu sakupljali ogromne količine oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koje su namjeravali koristiti za izvođenje terorističkih napada na određene mete.

"Oružje je sakupljano niz godina. Kako se za njega nije znalo, mogli bi ga ponovo neprimjetno sakupiti. Otkrivena je još jedna eksplozivna naprava koja je bila pripremljena, zajedno sa štapinom i kapislama. Nju je optuženi Haračić nakon napada iskopao iz zemlje i bacio u rijeku Vesočnicu", rekla je Neškovićeva.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna jedan policajac je poginuo, a jedna policajka je teško ranjena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE