• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(Ne)izdaju fiskalne račune

Od 257 privrednih subjekata u RS u 50 slučajeva nije izdat fiskalni račun. Ukupne kazne 44.750 KM.

 (Ne)izdaju fiskalne račune Izvor: MONDO

Tržišna inspekcija Republike Srpske izvršila je u proteklih desetak dana kontrolu izdavanja računa kod 257 privrednih subjekata, gdje je u 50 slučajeva utvrdila neizdavanje računa i druge nepravilnosti, zbog čega su im izrečene kazne u vrijednosti 44.750 KM.

Glavni tržišni inspektor Borka Surtov je u saopštenju precizirala da je kontrolom legalnosti prometa robe i usluga i poštivanja obaveze izdavanja računa za kupljenu robu i usluge, u šest slučajeva utvrđeno neizdavanje računa i u 44 slučaja ostale nepravilnosti.

Ona je dodala da su inspektori Poreskoj upravi RS dostavili podatke o subjektima koji nisu posjedovali fiskalnu kasu, i to u 10 slučajeva, kao i o subjektima koji nisu izdavali račune.

Glavni republički tržišni inspektor je naglasila da će Tržišna inspekcija nastaviti i u narednom periodu da kontroliše legalnost prometa robe i usluga i poštovanje obaveze izdavanja i uzimanja računa za kupljenu robu i usluge.

Ona je naglasila da se ove aktivnosti provode u cilju zaštite potrošača, suzbijanja sive ekonomije, kao i kontrole provođenja Zakona o fiskalnim kasama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE