• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zid dječijih želja u BiH

Akcijom poznate ličnosti su željele skrenuti pažnju na djecu i njihova prava u BIH.

 Zid dječijih želja u BiH Izvor: MONDO

Marija Šestić, Maja Tatić, Nebojša Golić, Mario Blažević, Duško Mazalica, Mira Lolić - Močević su samo neki od mnogobrojnih poznatih bh. ličnosti koji su uoči novogodišnjih praznika na Zidu dječijih želja i zahtjeva napisali šta žele svoj djeci u Bosni i Hercegovini kako bi sva njihova prava bila ostvarena.

Akcijom poznate ličnosti su željele skrenuti pažnju na djecu i njihova prava i dodatno podsjetiti donosioce odluka i širu javnost da svi trebamo omogućiti da se svakom djetetu obezbijedi sigurno i bezbrižno djetinjstvo i ostvarenje svakog prava koje je propisano Konvencijom o dječijim pravima.

„Dragi klinci i klinceze, budite mi zdravi i veseli, a za ostalo ćemo se pobrinuti mi (mame, tate i Deda Mrazovi)!“, poručila je pjevačica Maja Tatić.

Zid dječijih želja i zahtjeva je dio projekta „Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH“ koji UNICEF realizuje uz podršku Evropske unije, Norveške vlade i Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj, te u saradnji sa nadležnim institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

"Znamo da su mnogobrojne dječije želje na Zidu još uvijek neispunjene. I samo ako budemo djelovali zajedno, mi u svijetu odraslih možemo doprinijeti boljem djetinjstvu za svako dijete“, istakla je Nineta Popović iz UNICEF-a, zadužena za komunikaciju u funkciji razvoja.

U cilju da se djeci omogući da istaknu svoje želje i zahtjeve i da saznaju više o svojim pravima, zagarantovanim Konvencijom o dječijim pravima, UNICEF je pokrenuo i nagradnu igru “Poželi bolje djetinjstvo” na web stranici zasvakodijete.ba i Facebook stranici Zid Djecijih Zelja.

Djeca su pokazala veliko interesovanje za nagradnu igru, jer su upravo na ovaj način dobili priliku da poruče da žele mir, ljubav, paketiće, igračke, da upoznaju domaće i svjetske sportiste ali i da imaju struju i druge velike i male želje. Nagradna igra će trajati do polovine februara 2011. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE