• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnja čestitka predsjednika RS

Čestitajući Novu 2011. Dodik izrazio želju da srpski narod konačno izađe iz pozicije nesumnjivog krivca za razna dešavanja u prošlosti

 Novogodišnja čestitka predsjednika RS Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik čestitao je danas Novu 2011. godinu svim građanima RS, izražavajući želju da srpski narod konačno izađe iz međunarodne pozicije u kojoj je kategorisan kao nesumnjivi krivac za razna dešavanja u prošlosti.

"Moja je želja da sljedeća godina bude uspješna svima vama i na poslovnom i privatnom planu. Želim uspjeh svim ljudima u RS. Želim uspjeh, naravno, srpskom narodu kojem pripadam. Naravno, želim i Bošnjacima i Hrvatima i svim ljudima koji žive ovdje, mnogo sreće i uspjeha - da im se ostvare svi snovi i da zajedno budemo jedno uspješno društvo koje se zove Republika Srpska", poručio je Dodik.

Predsjednik RS je u čestitki naveo da je svako ko da doprinos Republici Srpskoj, njegov partner u saradnji da svima bude bolje - saopšteno je iz Biroa predsjednika RS za odnose sa javnošću.

"Na kraju smo jedne godine koja je za RS bila teška, ali i uspješna. Godine u kojoj smo ulagali mnogo napora da očuvamo politički status Srpske. Da političkim borbama, koje smo vodili svakodnevno, na raznim mjestima, i u RS i u BiH, i širom svijeta, očuvamo status koji nam pripada, i na koji imamo pravo. Status koji tako ljubomorno želimo da očuvamo, da ga ojačamo i da RS, u godinama koje dolaze, bude snažnija, sa stanovišta svojih političkih institucija i sa stanovišta onoga čime raspolaže", naveo je predsjednik RS.

Dodik je ocijenio da je 2010. godina bila teška, sa mnogo izazova, snažnih uticaja svjetske ekonomske krize, koja je značajno zahvatila ekonomiju RS, učinila da ona bude neefikasnija, uticala na to da neka radna mjesta budu izgubljena.

"Morali smo da se suočimo sa problemima i da utvrdimo prioritete, koji su se, prije svega, odnosili na činjenicu da je potrebno spasiti što je moguće više radnih mjesta. To smo predano radili svaki dan i uspijevali da svuda tamo gdje je u prošloj godini bilo problema budemo zajedno sa ljudima", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je podsjetio da je 2010. bila godina teških elementarnih nepogoda, prije svega poplava, koje su zahvatile značajan dio RS, njenog stanovništva i privrede.

"Imali smo ogromne materijalne gubitke. Ovo društvo nema potencijal da te gubitke sanira i zato u Novoj godini moramo da osmislimo projekte i programe, koji će uticati na to da štete od elementarnih nepogoda budu znatno manje", naveo je Dodik.

Predsjednik RS je poželio da RS u idućoj godini učini sve da očuva radna mjesta, da privreda bude uspješnija, da se suoči sa konkurencijom u okruženju i da se otvori što je moguće više radnih mjesta.

"Ponekad, kad političari govore o tome to izgleda kao floskula, ali u teškim uslovima svjetske ekonomske krize mislim da možemo reći da nismo imali dramatičan pad i gubitak radnih mjesta. Jeste da smo ih gubili, ali nismo dramatično izgubili, kao što je slučaj u nekim zemljama, čak i Evropske unije", zaključio je Dodik u novogodišnjoj čestitki građanima RS.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE