• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri tone droge u 100 skladišta

U BiH postoji oko 100 mjesta za skladištenje droga zaplijenjenih u policijskim akcijama, a prema procjenama uskladišteno je tri tone droge.

 Tri tone droge u 100 skladišta Izvor: MONDO

U Ministarstvu bezbjednosti BiH kažu da ne raspolažu preciznim podacima o količini zaplijenjene droge koja se nalazi u depoima policije, tužilaštva i sudova. Zaplijenjenu drogu ne uništavaju, jer ne postoji pravilnik o uništavanju zaplijenjenih narkotika, koji je propisan Zakonom o sprečavanju i zloupotrebi opojnih droga BiH iz 2006. godine, pišu "Nezavisne novine".

"Pravilnik će biti urađen po svim svjetskim standardima i nijedna zemlja u regionu nema ovakav moderan pravilnik. Završen je, ali prije usvajanja potrebno je promijeniti neke stvari u Zakonu o sprečavanju i zloupotrebi droga, ali i izdvojiti novac", rekla je šef Odsjeka za sprečavanje zloupotrebe droga pri Ministarstvu bezbjednosti Milanka Škipina.

Pravilnik o uništavanju droga predviđa da umjesto na dosadašnjih 100, droge budu čuvane na samo pet mjesta u BiH. Predviđeno je detaljno i temeljno čuvanje droga, stručno rukovanje drogama i uništavanje po svim svjetskim standardima.

Očekuje se da bi pravilnik trebalo da usvoji novi saziv Savjeta ministara BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE