• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stupanje na snagu SPP-a na vrijeme

Direkcija za evropske integracije BiH ne očekuje da će biti odgođeno stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU.

 Stupanje na snagu SPP-a na vrijeme Izvor: MONDO

Direkcija za evropske integracije BiH ne očekuje da će biti odgođeno stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU ili da će Sporazum biti suspendovan, iako BiH nije ispoštovala njegove pojedine odredbe.

"U jednom članu Privremenog sporazuma navodi se da strana prema kojoj se ne izvršavaju obaveze može da preduzme određene mjere. Zavisi isključivo od EU da li će nešto preduzeti u okviru onoga što smatra kršenjem sporazuma te da li će sporazum stupiti na snagu. Mi se nadamo da će stupiti na snagu zbog toga što su ga sve zemlje ratifikovale", istakla je direktor Direkcije za evropske integracije BiH Nevenka Savić.

Ona je naglasila da ne očekuje probleme i zato što EU upravo očekuje od BiH da pristupi rješavanju spornih pitanja.

SSP nedavno je ratifikovala i posljednja članica EU - Francuska, čime su stvoreni preduslovi da ovaj akt stupi na snagu i zamijeni privremeni sporazum, koji je važio dvije godine.Međutim, BiH nije usvojila zakon o državnoj pomoći i nije formirala nadleženo tijelo za tu pomoć te nije provela presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić - Finci", pišu "Nezavisne novine".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE