• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornik dobija ulicu Patrijarha Pavla

Zvornik će uskoro dobiti Ulicu patrijarha Pavla, potvrdio je danas predsjednik Omladinskog savjeta Zvornik Dušan Petrović.

 Zvornik dobija ulicu Patrijarha Pavla Izvor: MONDO

Petrović je rekao novinarima da je Skupština opštine prihvatila inicijativu Omladinskog savjeta i Zvorničkog urbanog udruženja mladih da dio Ulice braće Jugovića od Fudbalskog stadiona "Drina" do Sabornog hrama u izgradnji ubuduće bude Ulica patrijarh Pavle.

On je dodao da su udruženja mladih prethodno prikupila 2 000 potpisa sugrađana da se dio ove ulice nazove po jednom od najznamenitijih Srba iz novije istorije srpskog naroda.

"Drago nam je da je inicijativa, koja je naišla na veliko odobrenje građana, prihvaćena i u lokalnoj skupštini", rekao je Petrović i naglasio da je patrijarh Pavle svojim načinom života zaslužio da se jedna od zvorničkih ulica nazove njegovim imenom. (kraj)mg/sp

Njegova svetost patrijarh Pavle preminuo je 15. novembra 2009. godine, a sahranjen je u manastiru Rakovica kod Beograda 19. novembar iste godine. Bio je 44. srpski patrijarh od 1990. do 2009. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE