• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Srpska rezultat volje naroda

Nekadašnji predsjednik smatra da je RS rezultat volje i želje srpskog naroda u BiH

 Čavić: Srpska rezultat volje naroda Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić izjavio je da je 19 godina postojanja Srpske potvrda činjenice da je ona rezultat volje i želje srpskog naroda u BiH i da tu volju nije moguće promijeniti.

"Činjenica da je RS doživjela 19-ti rođendan razočarala je mnoge koji nju ne žele. Srbi, njih 1,3 miliona, koji žive na toj teritoriji garancija su njenog postojanja, a RS danas primjenjuje sve norme građanskih i ljudskih prava, i u njoj i svi drugi mogu da žive slobodno", rekao je Čavić Srni.

On je dodao da je Srpska danas stabilna sa stanovišta njene dejtonske pozicije unutar BiH, što je maksimum koji se u ovim istorijskim okolnostima mogao postići, i da na toj osnovi treba razvijati put RS i BiH prema EU.

Prema njegovim riječima, RS treba da se suprotstavi ulasku BiH u NATO savez, a ukoliko Srbija odluči da krene tim putem, treba da zaustavi svaki pokušaj ulaska BiH prije Srbije.

"Teška politička pitanja koja su postavljana protekle četiri godine nisu osnovni problem RS, već ekonomsko-socijalno stanje društva, ali i visok stepen korupcije i kriminala. Srpska danas treba da se pozabavi ekonomsko-socijalnim pitanjima i boljim životom njenih građana", rekao je Čavić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE