• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavšić: Napadi jačaju RS

Bivša predsjednica RS Biljana Plavšić smatra da je Srpska danas uspješna i da će morati da se osamostaljuje, što budu jači napadi na njeno postojanje.

 Plavšić: Napadi jačaju RS Izvor: MONDO

"Što budu jači napadi, RS će morati da se osamostaljuje. Tako bi trebalo da bude i mislim da hoće, jer vrlo je teško izdržati te pritiske", ocijenila je Plavšićeva u izjavi povodom 9. januara, Dana i krsne slave RS - Svetog arhiđakona Stefan.

Plavšićeva je rekla da su zamke za RS nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma bile užasne, ali da je Srpska danas mnogo jača i da tako treba i da nastavi, jer ne smije podleći ucjenama.

"Hod RS prema progresu ne smije biti obeshrabren različitim pokušajima koji dolaze, naročito iz Federacije BiH, ali i međunarodne zajednice. Ipak, mislim da su iz međunarodne zajednice vidjeli da to tako lako neće ići sa Srpskom", rekla je Plavišićeva i istakla da je RS uspješna zato što ima rukovodstvo koje je u stanju da se uhvati u koštac sa svim tim poteškoćama.

Plavšićeva je navela da garnitura koja vodi RS na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, dobro obavlja posao i istakla da Dodik ima dugo i veliko iskustvo još od vremena kada je bio poslanik, a potom i premijer.

Ona je ocijenila da je RS vrlo uspješna, s obzirom na ogromne teškoće koje se nisu mogle ni predvijeti nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, posebno zbog poteza bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna, koji je prouzrokovao "strašne štete cijeloj BiH", a pogotovo Srpskoj.

"Ko bi mogao pomisliti da će jedan od visokih predstavnika Pedi Ešdaun rušiti Dejtonski sporazum, o kojem je, po mandatu, trebalo da vodi računa. Sa te svoje moćne pozicije on je napravio strašne štete cijeloj BiH. Naravno, na udaru se našlo srpsko rukovodstvo i RS. To što je Ešdaun uradio i dan-danas se osjeća. A šta je uradio pojedincima neću ni da govorim", kaže Plavšićeva.‚

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE