• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabaković: Bojkotovaćemo izbore u Srebrenici

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Alija Tabaković, kandidat "Koalicije Moja adresa: Srebrenica" za gradonačelnika Srebrenice, potvrdio je da će ova koalicija bojkotovati izbore u ovom gradu 21. februara

 Tabaković: Bojkotovaćemo izbore u Srebrenici Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"To je naša odluka ispred Koalicije ‘Moja adresa: Srebrenica’. Konačna je. Pozvaćemo naše glasače da ne idu na izbore. To je naša poruka da se ne mirimo s onim što je uradila Centralna izborna komisija, a to je da su nam u startu zakinuli za 800 glasova pristiglih putem pošte," izjavio je Tabaković za N1.

CIK, je kako je kazao Tabaković, vratio 800 glasova, od nekih 1.600 pristiglih putem pošte.

"To je prebrojano. Glasovi nisu došli krivicom i greškom dijela CIK-a, jer su kasnili sa slanjem materijala. Obaveza je bila 45 dana prije izbora. Prva tura je kasnila pet, druga 20, treća 35 dana. Trebali su to sve poslati 1.10.," istakao je Tabaković koji navodi da je upravo tih 800 glasova "moglo odlučiti izbore 15. novembra 2020. godine."

"Povući ćemo biračke odbore, posmatrače, prepustiti sve CIK-u. Mi smo izgubili povjerenje u CIK. Bilo je dosta dokaza da se izbori putemm pošte ponište i pošalju ljudima. Trebalo je ljudima omogućiti, spriječiti 800 ljudi da glasa je i krivično djelo," izjavio je Tabaković.

Ponovni izbori za gradonačelnika i Skupštinu Grada Doboja, te načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica će se održati 21. februara 2021. godine u periodu od 7 do 19 sati na osnovu istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima, kao i istih kandidatskih listi za gradonačelnika odnosno načelnika i kandidatskih listi za skupštinu grada odnosno za skupštinu opštine.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE