• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selman: Incko u službi jedne politike

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko stavio se u službu jedne politike suspendujući danas zakon Republike Srpske (RS) o statusu državne imovine do odluke Ustavnog suda BiH, rekao je ministar pravde RS Džerard Selman.

 Selman: Incko u službi jedne politike Izvor: MONDO

Incko se stavio u službu dnevne politike, reagujući na samo jednu izjavu lidera SDA Sulejmana Tihića koji je juče najavio da će tražiti od Ustavnog suda BiH poništavanje ovog zakona zbog navodnog kršenja Ustava, istakao je Selman.

"Samim tim smatramo da je već prejudicirao odluku Ustavnog suda BiH i mislimo da je ovim i Ustavni sud donio odluku, a to je najvjerovatnije ona kojom će se zakon staviti van snage", naglasio je Selman i dodao da će Vlada RS poštovati odluku Ustavnog suda BiH koja je za sve na teritoriji BiH obavezujuća, ali da će sigurno reagovati na način da se drugim zakonskim rješenjima izvrši deblokada imovine.

Novoizabrani delegat u Dom naroda parlamenta BiH Dragutin Rodić, koji je i potpredsjednik DNS-a, smatra da će Ustavni sud BiH, imajući u vidu ranija iskustva, donijeti odluku koja je na štetu RS, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, kaže da suspenzija zakona pokazuje da je BiH pod protektoratom, da RS od Ustavnog suda BiH ne može očekivati objektivnost, te da će vjerovatno donijeti odluku da zakon bude suspendovan.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić osudio je ovu odluku i pozvao sve političke partije na dogovor o zajedničkom stavu i djelovanju povodom toga. "Visoki predstavnik trebalo bi da pomaže da dođe do dogovora i dijaloga političkih subjekata u BiH umjesto što nameće zakone i odluke, za šta smo mislili da je stvar prošlosti", rekao je Đokić.

Branislav Borenović, potpredsjednik PDP-a, smatra da se ovakvim odlukama komplikuje politička situacija u zemlji i da je sasvim nepotrebno da Incko prije suda iznosi sud.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE