• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA ima prijedlog za formiranje vlasti

SDA će ukoliko se stvore potrebni preduslovi u utorak, 11. januara, na sastanku lidera političkih partija u BiH izaći sa svojim prijedlogom za formiranje vlasti

 SDA ima prijedlog za formiranje vlasti Izvor: MONDO

Portparol SDA Salmir Kaplan je pojasnio da se SDA iz tih razloga nije odazvala na sastanak lidera koji je najavljen za ponedjeljak, 10. januara i da je predlagala da sastanak predstavnika političkih stranaka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bude održan na nivou predsjednika tih partija.

On nije mogao reći ništa više u vezi prijedloga SDA za formiranje vlasti, pojasnivši da je on još u procesu izrade.

Kaplan je rekao da nije isključena mogućnost da u ponedjeljak bude održan sastanak lidera SDA, HDZ-a, HDZ-a 1990 i SDP-a BiH na kojem bi bilo riječi o budućem predsjedavajućem Savjeta ministara BiH i drugim aktuelnim temama u vezi formiranja vlasti.

Govoreći o sinoćnjem sastanku lidera SDA i SDP-a BiH Sulejmana Tihića i Zlatka Lagumdžije, Kaplan je rekao da je riječ o njihovom uobičajenom sastanku, odnosno "običnoj kafi".

Portparol SDP-a BiH Damir Mašić nije mogao da potvrdi eventualni sastanak lidera SDA, HDZ-a, HDZ-a 1990 i SDP-a, istakavši da će javnost biti blagovremeno informisana ukoliko se on bude održavao.

Govoreći o današnjem sastanku lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, Mašić je rekao da će na sastanku biti govora o svim aktuelnim temama BiH i Hrvatske, a da će o pojedinostima javnost biti upoznata saopštenjem za javnost.

"Sastanak lidera političkih partija u BiH najavljen za ponedjeljak, 10. januara, najvjerovatnije neće biti održan jer SDA i Stranka za BiH neće učestvovati u njemu", rekao je Srni Veso Vegar, portparol HDZ-a 1990, stranke koja koordiniše organizaciju sastanka, istakavši da bez te dvije partije sastanak nema smisla.

On je dodao da je na ovom sastanku neupitno učešće SNSD-a, SDS-a, HDZ-a, HDZ-a 1990, da bi došli i predstavnici SBB BiH, dok se SDP BiH, takođe, nije odazvao sastanku.

"Sastanak će biti prolongiran za utorak, 11. januara. Ako se na sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine postigne dogovor, za taj sastanak neće ni biti potrebe", rekao je Vegar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE